Wygląd i skład makaroników zmieniał się przez wieki. Początkowo były to zwykłe ciasteczka, zrobione z cukru, białek i zmielonych migdałów. Dopiero na początku XX wieku, makaroniki przybrały wersję przekładaną delikatnym kremem. Dziś są już tak kultowe, że tworzy się na ich cześć biżuterię, breloczki czy torebki. Te małe, okrągłe ciasteczka, chrupiące z zewnątrz, a zarazem rozpływające się w ustach, są pieczone w naszej cukierni każdego ranka. Codziennie wystawiają na próbę cierpliwość naszych cukierników, ćwicząc tym samym swoją perfekcję i niebywałą precyzyjność. Makaroniki wynagradzają to wszystko swoim niepowtarzalnym smakiem. Tradycyjne, francuskie, malutkie ciasteczka z mąki migdałowej i prawdopodobnie jedne z najsłynniejszych paryskich deserów, w naszej manufakturze cukierniczej SELFIER, zostają wykonywane od początku do końca na pracowni - od kolorowej muszelki, po każde, dopracowane, autorskie nadzienie. Na obecną chwilę wyróżnić możemy dwanaście niepowtarzalnych smaków m.in. biała czekolada z limonką, snikersik czy orzech laskowy.
W naszej manufakturze czekolady tworzymy nie tylko klasyczne tabliczki. Piękne i dopieszczone czekoladki to nasza wyjątkowa kolekcja ręcznie formowanych słodkości z czekolady gorzkiej, mlecznej lub białej. Fantazja Nas poniosła - na naszych czekoladkach znajdziecie Państwo mnóstwo zdrowych owoców liofilizowanych, szlachetnych gatunków orzechów takich jak macadamia prażona z solą morską czy pianki marshmallow i kwaśne żelki.
MEDALIONY • KAPRYS • SELFIACZKI - każde inne, każde wyjątkowe!
Zestaw składa się z:
98,00 złZestaw składa się z:
130,00 złZestaw składa się z:
128,00 złTwój zestaw:
234,00 zł