Wygląd i skład makaroników zmieniał się przez wieki. Początkowo były to zwykłe ciasteczka, zrobione z cukru, białek i zmielonych migdałów. Dopiero na początku XX wieku, makaroniki przybrały wersję przekładaną delikatnym kremem. Dziś są już tak kultowe, że tworzy się na ich cześć biżuterię, breloczki czy torebki. Te małe, okrągłe ciasteczka, chrupiące z zewnątrz, a zarazem rozpływające się w ustach, są pieczone w naszej cukierni każdego ranka. Codziennie wystawiają na próbę cierpliwość naszych cukierników, ćwicząc tym samym swoją perfekcję i niebywałą precyzyjność. Makaroniki wynagradzają to wszystko swoim niepowtarzalnym smakiem. Tradycyjne, francuskie, malutkie ciasteczka z mąki migdałowej i prawdopodobnie jedne z najsłynniejszych paryskich deserów, w naszej manufakturze cukierniczej SELFIER, zostają wykonywane od początku do końca na pracowni - od kolorowej muszelki, po każde, dopracowane, autorskie nadzienie. Na obecną chwilę wyróżnić możemy dwanaście niepowtarzalnych smaków m.in. biała czekolada z limonką, snikersik czy orzech laskowy.
Nie ma manufaktury czekolady bez trufli. To zdecydowanie najszlachetniejsza i najbardziej elegancka kolekcja produktów z czekolady. Wszystkie ręcznie formowane, pracochłonne i luksusowe. W naszych truflach mieszamy smaki i przede wszystkim struktury - od rozpływających się nadzień, przez chrupiące wafelki po kruchą czekoladę w polewie. Trufle są zapakowane w eleganckie złote opakowanie, które będzie perfekcyjnym prezentem dla bliskiej osoby.
Skomponuj swój zestaw:
od 194,00 złZestaw składa się z:
128,00 złZestaw składa się z:
116,00 złZestaw składa się z:
97,00 zł