Słodkości SELFIER
Krówki kawowe - cukierki, które zna każdy z nas. Nasze są kruche z zewnątrz i mięciutkie w środku. Selfier przygotowuje je z dodatkiem espresso i fusów naszej autorskiej kawy Siedem Wzgórz. Są wyjątkowe, bo naturalne i domowe. Formujemy je ręcznie i pakujemy w złotka.
Brownie - intensywnie czekoladowe ciasteczka, kruche z zewnątrz, z płynnym czekoladowym środkiem. Idealne do porannej kawy lub popołudniowej herbaty.
Ciasteczka bananowo-czekoladowe - aromatyczne kruche ciasteczka bananowe z dodatkiem gorzkiej czekolady oraz dużej ilości orzechów pekan. Idealne na przekąskę i mały dodatek do aromatycznej kawy.
Kokosanki - złocisto-białe, eleganckie ciasteczka wypiekane z wiórków kokosowych, z nadzieniem ze smażonej wiśni. Ozdobione płatkami kokosa. W smaku zbalansowane - intensywność kokosa przełamuje dodatek białej czekolady, owocowych nadzień i naturalny, waniliowy aromat. Idealne do herbaty!
Makaroniki SELFIER
Wygląd i skład makaroników zmieniał się przez wieki. Początkowo były to zwykłe ciasteczka, zrobione z cukru, białek i zmielonych migdałów. Dopiero na początku XX wieku, makaroniki przybrały wersję przekładaną delikatnym kremem. Dziś są już tak kultowe, że tworzy się na ich cześć biżuterię, breloczki czy torebki. Te małe, okrągłe ciasteczka, chrupiące z zewnątrz, a zarazem rozpływające się w ustach, są pieczone w naszej cukierni każdego ranka. Codziennie wystawiają na próbę cierpliwość naszych cukierników, ćwicząc tym samym swoją perfekcję i niebywałą precyzyjność. Makaroniki wynagradzają to wszystko swoim niepowtarzalnym smakiem. Tradycyjne, francuskie, malutkie ciasteczka z mąki migdałowej i prawdopodobnie jedne z najsłynniejszych paryskich deserów, w naszej manufakturze cukierniczej SELFIER, zostają wykonywane od początku do końca na pracowni - od kolorowej muszelki, po każde, dopracowane, autorskie nadzienie. Na obecną chwilę wyróżnić możemy dwanaście niepowtarzalnych smaków m.in. biała czekolada z limonką, snikersik czy orzech laskowy.